Toolbox MS-DOS (3 1/2) PDF

Sinds 2015 wordt het enkel nog ontwikkeld voor Microsoft Windows. Er werden steeds meer functies aan het pakket toegevoegd, zoals grafische en opmaakfuncties. Zij richtten toolbox MS-DOS (3 1/2) PDF 1979 Satellite Software International, Inc. Hun vestiging was in Orem, Utah in de VS.


Tot dan toe zag de gebruiker het resultaat pas wanneer het werd geprint. De tekst in het bestand, waarin de gebruiker werkte, kwam niet overeen met het papieren resultaat. De gebruiker kon het beeldscherm in tweeën laten delen, met in de onderste helft de stuurcommando’s. Daarin kon de gebruiker zelfs veranderen.

1, dat in 1989 verscheen, kon de gebruiker een voorbeeld van het resultaat op het scherm laten zien, maar het was nog geen wysiwyg. 1 werd de meest succesvolle versie van WP, met onder meer een geïntegreerd rekenblad, de mogelijkheid om figuren in documenten te voegen en een formule-editor. Daarentegen werd Word vanaf de grond opgebouwd voor Windows en had Microsoft Word 2. 0 op dat moment al ontwikkeld. Deels door een gebrek aan visie voor het programma, bevatten enkele van de eerste Windowsversies nogal wat programmeerfouten. Tot ruim 10 jaar na de doorverkoop was de geschiedenis nog steeds in de directory-structuur van Groupwise af te lezen.

De laatste Nederlandstalige versie is 9. Het bedrijf Interdata realiseerde een Nederlandstalige interface voor WP 12, X3 en X5. Dit werd mede noodzakelijk vanwege de felle concurrentie van Microsoft met Microsoft Office. 0 voor Linux ter beschikking gesteld als een onderdeel van Caldera’s internetofficepakket.