Tintin au pays des Soviets PDF

Hopp til navigering Hopp til søk Tintin er en tegneseriehelt skapt av den belgiske serieskaperen Georges Remi under hans kjente pseudonym Hergé. Tintin er en tintin au pays des Soviets PDF av Hergés første tegneseriefigur, speiderlederen Totor i den belgiske speideravisen Le Boy-Scout Belge i årene 1926 og 1929. Navnet Tintin betyr ingenting, det er sammensatt av en enslydende stavelser i ekko. Noe etternavn har aldri blitt nevnt.


Hans ansikt er like blekt: en rund sirkel, to prikker til øyne, en halvsirkel til nese og en liten munn. Det eneste som liver opp er en hårtust som går i en sving på toppen av hodet, slik at man kan kjenne ham igjen, som Hergé selv har sagt. Slik kunne han i årenes løp utvikle seg uten selvmotsigelser. Han er et speil for den tid han speiler og til enhver tid representerer. Samtidig er han lett for leseren å identifisere seg med, gammel som ung, gutt som pike. I kontrast til Tintins ekstremt nøytrale figur er hans venner særdeles fargerike og kontrastrike, men disse er da til gjengjeld en representant for en høyst særegen type, noe som gjør serien rikere og mer variert. På samme måte er alle gjenstander og omgivelser tegnet i en detaljert stil.

Tegneserien begynte som en føljetong i ungdomsavisen Le Petit Vingtième i 1929, og ble året etter samlet i bokform, tegneseriealbum, det første med tittelen Tintin i Sovjet. Da Hergé døde i 1983 holdt han på med et 24. Tegneserien spenner over mange ulike genrer, morsomme sjørøverhistorier, fabelprosa eller fantasy, politisk spenningsfortelling, mysterier, ren actionkomedier og science fiction. Hergé nedla som forberedelse for hvert album, spesielt de siste. Det første albumet som Hergé gjorde nitid bakgrunnsforskning for var Den blå lotus som har handling i Kina under den daværende krigen mellom Kina og Japan. Kaptein Archibald Haddock er Tintins beste venn.

Detektivene Dupond og Dupont er like som to dråper vann. De er ikke tvillinger og det eneste som skiller dem på papiret er d og t i navnene i tillegg til bartene som er ørlite forskjellig tegnet. Disse står for mye av seriens rene slapstick-humor. Bianca Castafiore er kanskje kaptein Haddocks største antagonist, noe damen selv kanskje er medvitende om. Den store operadivaen synes ikke å forstyrre Tintin, men professor Tournesol er nokså betatt av hennes spesielle sjarm. Dupond og Dupont med mye ekstra til historienes komiske situasjoner gjennom sin tunghørthet, og ikke minst irritasjonen hos kapteinen ettersom Tournesol ikke selv er villig til å innse dette. Tintin ut av vanskelige situasjoner like ofte som det er omvendt.

Tintins nærmeste venn frem til kaptein Haddock kommer inn i serien, og også etterpå en viktig bifigur. Han klarer alltid å hisse på seg kapteinen, noe Hansen sjelden tar alvorlig siden han er selger av natur og avfeier kritikk og protester med en latter. Han dukket første gang opp i Det hemmelige våpenet. Nestor, kaptein Haddocks butler på Møllenborg i samtlige historier fra Rackham den rødes skatt. Albumene er sortert etter opprinnelig utgivelse. Boksen Tintins opplevelser fra 2004 har ISBN 82-429-2193-8.