Le FC Nantes PDF

Dès 18h, découvrez la sélection du jour avec une synthèse de l’actualité, un dossier et des loisirs interactifs. Société : Allô, le FC Nantes PDF pompiers ? Accédez au reste de l’actualité de Ouest-France. 000 articles en 1 seul clic !


Retrouvez la richesse de nos journaux Presse Océan numérisés depuis 2002, ainsi que les articles de l’édition du soir et de presseocean. Grâce à ce compte, vous pourrez accéder à la lecture de l’édition achetée sur le web depuis un smartphone ou une tablette. Ouest-France, Courrier de l’Ouest, Maine Libre, Presse Océan, Maville. Vous disposez déjà d’un compte pour le groupe Ouest-France et Journaux de Loire, merci de vous connecter avec votre mot de passe habituel. Pour continuer, vous devez créer un compte. Merci de choisir votre mot de passe.

En validant, vous acceptez de recevoir des propositions du groupe Ouest-France et des Journaux de Loire. Cette offre vous donne accès à une édition par jour. Merci, votre message a été envoyé. Le service Clients prendra rapidement contact avec vous. Vous n’avez aucun message en attente.

Nantes dankt zijn naam aan het Gallische volk van de Namneten, voor wie het onder de naam Condivicnum de belangrijkste stad was. In de Romeinse tijd werd het een handelscentrum en in de 4e eeuw kreeg Nantes een bisschopszetel. Het kasteel van de hertogen van Bretagne in Nantes. In de eerste helft van de 18e eeuw was Nantes zelfs de belangrijkste havenstad van Frankrijk, toen de handel met de Amerikaanse koloniën tot ontwikkeling kwam en de stad het centrum werd van de slavenhandel. In het midden van de 19e eeuw kwam Nantes weer enigszins tot bloei, o. In 1920 begon men met de uitvoering van een plan voor modernisering en uitbreiding van de stad. In 1943 is Nantes door de Geallieerden zwaar gebombardeerd, omdat de Duitsers daar actief waren.

900 mensen kwamen daarbij om en de stad liep zware schade op. Toch zijn in de stad nog tal van historische bezienswaardigheden bewaard gebleven. Na de oorlog heeft Nantes zich ontwikkeld tot een belangrijk economisch centrum, talrijke wegen werden aangelegd en verbeterd, spoorwegverbindingen werden uitgebreid en lopen nu grotendeels onder de stad door, er is een luchthaven aangelegd, de haven die dreigde te verzanden werd toegankelijk gemaakt voor grote zeeschepen en het industriegebied werd uitgebreid. Een ander belangrijk bouwwerk is het hertogelijk kasteel Château des ducs de Bretagne, dat dateert uit de 10e eeuw en in 1466 door Frans II werd herbouwd. Ook het Île de Feydeau is een bezoek waard.

Het eiland Feydeau was voor bebouwing in de 18e eeuw een moerassig eiland in de Loire, inmiddels ligt het voormalige eiland in het centrum van Nantes maar de inwoners noemen de wijk nog steeds Île de Feydeau. Nantes werd vereeuwigd in een gelijknamig autobiografische lied Nantes van Barbara waarin zij naar het fictieve adres « Vingt-cinq rue de la Grange-au-Loup » wordt geroepen om haar stervende vader te ontmoeten. Veel bezoekers van Nantes kwamen vroeger voor dit verzonnen adres. Nantes is momenteel een van de belangrijkste invoerhavens van grondstoffen en olie van Frankrijk.

Sinds 1962 telt Nantes ook weer een universiteit, de Universiteit van Nantes. Oorspronkelijk is deze in 1460 gesticht, maar tijdens de Franse Revolutie was zij opgeheven. De kerk Saint Donatien werd op 15 juni 2015 door brand verwoest. Nantes was in 1985 de eerste stad in Frankrijk waar de tram opnieuw werd ingevoerd. Het net van de tram van Nantes is 44 km lang en bestaat uit drie lijnen. In de gemeente liggen de spoorwegstations Doulon, Chantenay en Nantes.